diensten

Door ons modern machinepark én ons vakkundig team kunnen we een ruim aantal technieken probleemloos toepassen op al uw metalen.

Freeswerken

Ons machinepark is uitgerust met moderne freesmachines die ons in staat stellen om zowel eenvoudige als complexe bewerkingen uit te voeren. Dit in combinatie met een grote voorraad ferro- en non-ferro metalen zorgt ervoor dat we een snelle levertijd en gunstige prijs kunnen garanderen.

Draaiwerken

Door onze vele draaibanken kunnen we steeds de meest geschikte machine voor uw aanvraag inzetten. We kunnen verschillende materiaalsoorten draaien zoals: aluminium, staal, titanium,.. én zelfs diverse kunststoffen. Zowel voor serie- als voor stukwerk. 

Slijpwerken

Bij Freal kan u ook uw gefreesde of gedraaide onderdelen op maat laten slijpen. Wij beschikken over machines die vlakslijpen en rondslijpen tot vereiste nauwkeurigheid. 

Draad- en zinkvonken

Met precieze nauwkeurigheid kunnen wij elke gewenste vorm, die niet bekomen kon worden door frezen, realiseren door middel van zinkvonken of draadvonken. Met deze techniek kunnen we een nauwkeurigheid van duizenden millimeters bekomen.

Polijsten

Ook het polijsten van een oppervlakte valt onder ons aanbod. Tijdens dit proces maken we het metaaloppervlak glad én glanzend. We beschikken over zeer fijn schuurmateriaal en kunnen zo alle visuele gebreken en de oppervlakte ruwheid van het werkstuk verbeteren.

Meetkamer

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen is een Zeiss MC850 meetmachine aanwezig met een meetbereik van maar liefst 1000*750mm. Door nauwkeurige tussentijdse controles en eindcontroles garanderen we werkstukken met de gevraagde nauwkeurigheden. Indien gewenst wordt er een meetrapport opgesteld.

Nabehandelingen

In samenwerking met onze vaste partners voorzien we ook specifieke na-behandelingen. Hiermee kunnen we de oneffenheden van uw materialen wegnemen of juist wat ruwer maken, afhankelijk van de doelstelling.

Harden

Door middel van specifieke warmtebehandelingen kunnen we de sterkte- en slijtage eigenschappen van uw materialen verbeteren.

Vernikkelen

Metalen hebben de vervelende eigenschappen dat ze verroesten en dat er corrosie kan optreden. Daarom kan u metalen voorzien van een extra laagje nikkel. Hier bestaan verschillende methoden voor zoals het chemisch vernikkelen en het galvanisch vernikkelen.

Verchromen

Tijdens dit proces bedekken we metaal met een laagje chroom. In de praktijk onderscheiden we verschillende termen: verchromen, chromeren, chromateren, hardverchromen en het spray-chroom-systeem. Afhankelijk van uw materiaal en de doelstelling bepalen we de meest geschikte techniek. 

Anodiseren

Deze oppervlaktebehandeling voorziet metalen van een oxidelaag. Deze toepassing wordt gebruikt om uw metalen te beschermen tegen corrosie, om warmtestraling te vergroten op een koelplaat, om drukbelasting en slijtage te voorkomen, etc. 

CAD CAM TECHNOLOGIE

Bij Freal hebben we een eigen Cad Cam Systeem en tekenaar in huis. Dat wil zeggen dat u ook bij ons terecht kan als u niet beschikt over (kwalitatieve) technische tekeningen. Elk voorwerp kunnen wij volledig uittekenen, hertekenen en programmeren.